Momo Trekking Basecamp

In het basiskamp van Momo Trekking komen bergsportliefhebbers samen om lekker te bewegen en ontspannen in de Alpen. Vanaf een camping in de alpen ondernemen gasten samen de mooiste dagtochten. Voor ervaren wandelaars, maar ook mensen die kennis willen maken met bergwandelen. 

Ontspannen en bewegen in de Alpen

Momo Trekking Basecamp

Samen bewegen en ontspannen in de bergen

Zwaarte: voor iedereen

Nederlandstalige begeleiding 

Duur: 7 dagen

€499 p.p.

Basiskamp voor bergsportliefhebbers

In het basecamp van Momo Trekking komen mensen samen die van een actieve vakantie in de bergen houden. Vanaf een camping in de Alpen maken gasten samen mooie dagtochten. Dus overdag lekker actief in de bergen en 's avonds samen ontspannen. Voor de zomer van 2021 hebben we 2 locaties geselecteerd: Chamonix in Frankrijk en het Oetztal in Oostenrijk. 

Programma Chamonix Basecamp

Dag 1 Aankomst in Chamonix

Gasten arriveren vanuit Nederland en België op de camping in Chamonix. We hebben een plekje voor jouw tent, vouwwagen of caravan gereserveerd. 's Avonds kennismaking met de andere gasten tijdens het avondeten. 

Dag 2 Thema: Bergmeer

In overleg is alles mogelijk, maar een mooie tocht om de week mee te beginnen is Lac Blanc. Aan de ene kant van de vallei ligt het Mont Blanc-massief, aan de andere kant is er voor wandelaars en trailrunners de dagtocht naar Lac Blanc, het schitterende bergmeer op 2300 meter. De uitzichten op de Mont Blanc zijn hier onovertroffen. 

Dag 3 Thema: Gletsjerbezoek

Vanaf Le Tour volgt de tocht omhoog naar de Tour-gletsjer. Voor de wandelaars is een lunch mogelijk in de berghut naast de gletsjer, liefhebbers kunnen nog een mooie tocht over de gletsjer maken. 

Dag 4 Thema: Chamonix

 

Wie in Chamonix kampeert ontkomt er niet aan om de Mont Blanc eens van dichtbij te bekijken. Met de kabelbaan naar Aiguille du Midi word je midden in het hooggebergte afgezet. Daar een fantastisch panorama op de hoogste berg van de Alpen. Ook de rest van de Chamonix-vallei biedt veel bezienswaardigheden, terrasjes en leuke daguitjes. 

Dag 5 Thema: Italië

Vanaf Chamonix rijd je via de Mont Blanc-tunnel in een klein uurtje naar de Aosta-vallei, waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen en klimmen in de schaduw van Gran Paradiso, de hoogste berg van Italië. 

Dag 6 Thema: Arendsnest

Vanaf het plaatsje Bionassay loop je in een paar uurtjes omhoog naar het Nid d'Aigle, het Arendsnest. Hier bevind je je pal naast de indrukwekkende Bionassay-gletsjer en letterlijk aan de voet van Mont Blanc. Een flinke klim. 's Avonds verzamelen we ons weer op het basecamp voor de afsluitende barbecue. 

Dag 7 (Terug naar huis) 

De week zit erop en mensen keren terug naar huis of zetten hun vakantie elders voort. 

Programma Oetztal Basecamp

Dag 1 Aankomst in het Oetztal

Gasten arriveren vanuit Nederland en België op de camping in het Oetztal. We hebben een plekje voor jouw tent, vouwwagen of caravan gereserveerd. 's Avonds kennismaking met de andere gasten tijdens het avondeten. 

Dag 2 Thema: Breslauer-hut

In overleg is alles mogelijk, maar een mooie tocht om de week mee te beginnen is de hike naar de Breslauer-hut vanuit Vent. Een mooie klim leidt naar deze berghut met uitzicht op de hoogste berg van Tirol, de Wildspitze (3700 meter). Voor wie dan nog niet moe is, kan de top van de Wildes Mannle aantikken. 

Dag 3 Thema: Gletsjerbezoek

We rijden naar de Rettenbach- of Tiefenbach-gletsjer en maken daar een mooie dagtocht. Voor de mensen die ervaring hebben met gletsjers, kunnen daar ook nog een mooi rondje op de gletsjer maken. 

Dag 4 Thema: Chillen in het Oetztal

 

In de ochtend maken we een kleine wandeling om de benen te strekken. 's Middags nemen we de tijd om het Oetztal te verkennen. We pakken een terrasje of bij mooi weer zoeken we een verfrissend bergmeer op. 

Dag 5 Thema: Wenderkogel

We zetten de auto neer in Kofels en maken een mooi rondje langs de Wenderkogel (2200 meter).

Dag 6 Thema: Kreuzspitze

De Kreuzspitze is het hoogste punt dat wandelaars kunnen bereiken in de Oetztaler Alpen. Het uitzicht van 3400 meter is indrukwekkend, de tocht ernaartoe pittig. 

Dag 7 (Terug naar huis) 

De week zit erop en mensen keren terug naar huis of zetten hun vakantie elders voort. 

Voor ieder wat wils​

In ons basecamp verzamelen zich mensen met liefde voor de bergen. Het accent ligt op wandelen, maar ook voor alpinisten, trailrunners en fietsers is het leuk om aan te sluiten. Het bovengenoemde dag-tot-dag-schema is een mooie leidraad voor onze gasten, maar niet in beton gegoten. Samen kan besloten worden tot andere mooie tochten. De Nederlandse begeleider is zeer bekend in het gebied en helpt jullie mooi dagtochten te plannen en gaat in de meeste gevallen zelf ook mee op die tochten. Hij zal op basis van jullie ervaring en wensen zorgen dat jij een fijne, actieve vakantie krijgt.

Faciliteiten

 

  • Een plek op een fijne camping in Oostenrijk of Frankrijk met verzorgde toiletfaciliteiten. 

  • Ontbijt, lunch en avondeten (incl. koffie en thee) zijn inbegrepen. Elke ochtend ontbijten we samen. Dan kunnen mensen ook hun lunchpakket samenstellen. 's Avonds koken en eten we weer gezamenlijk. 

  • Het basecamp wordt gerund door een Nederlandse begeleider. Die is bekend met het gebied en een ervaren wandelaar, alpinist, trailrunner en fietser. Hij fungeert niet als gids, maar is wel bij veel van de dagtochten aanwezig.

  • Barbecuefeestje ter afsluiting

04-07-2021 t/m 10-07-2021    

Momo Trekking Basecamp Oetztal 

€499 p.p.   BOEK NU

11-07-2021 t/m 17-07-2021    

Momo Trekking Basecamp Oetztal
€499 p.p.  
BOEK NU

15-08-2021 t/m 21-08-2021  

Momo Trekking Basecamp Chamonix
€499 p.p.  
BOEK NU

22-08-2021 t/m 28-08-2021  

Momo Trekking Basecamp Chamonix
€499 p.p.  
BOEK NU

sto garant.png
Deze reis valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
Ook iets voor jou?
Annapurna, tempel, circuit
Ook iets voor jou?
manaslu, circuit, larke la
Ook iets voor jou?
island peak, nepal

© 2020 by Momo Trekking    info@momotrekking.com    t: +31 653580235