Basecamp Sauerland

sauerland, trektocht, groepsreis, duitsland

In basecamp Sauerland trekken we in een week dwars door dit heuvelachtige, prachtige deel van Duitsland heen. We beginnen in het noorden en eindigen, na dagelijks zo'n 25 kilometer te lopen, in het zuiden van Sauerland. Dit is een tocht voor geoefende wandelaars die overdags lekker willen doorstappen en 's avonds op de camping gezellig willen na zitten. 

Ontspannen en bewegen in het Sauerland

png-hiking-outdoor-hiking-silhouette-png

Sauerland Basecamp

logo%20Momo%20Trekking_edited.png

Samen bewegen en ontspannen in de heuvels

schoen.png

Zwaarte: voor de geoefende wandelaar

taal.png

Nederlandstalige begeleiding 

kalender.png

Duur: 7 dagen

€529 p.p.

logo Momo Trekking basecamp.png
Dwars door het Sauerland

In basecamp Sauerland komen mensen samen die van een actieve vakantie houden. Onder leiding van een Nederlandse gids voert deze groepsreis van Brilon in het noorden van Sauerland naar Dillenburg in het zuiden. We lopen van camping naar camping en dagelijks leggen we gemiddeld 25 kilometer af. Deze reis is dus geschikt voor de geoefende wandelaar. Prachtig gebied, vooral tijdens de lente. 

Programma Sauerland Basecamp

Dag 1 (Aankomst in Brilon)

Gasten arriveren vanaf 16.00 uur op de camping. We hebben een plekje voor jouw tent gereserveerd. 's Avonds kennismaking met de andere gasten tijdens het avondeten. 

Dag 2 (Brilon-Willingen)

Vandaag begint de daadwerkelijke wandeltocht. We stijgen naar de Briloner hoogvlakte, waar we schitterende uitzichten hebben op het Sauerland en het bovenste Ruhr-dal. We dalen weer naar de camping in Willingen, waar onze spullen op ons staan te wachten. Samen koken en dag rustig na-evalueren.

Dag 3 (Willingen-Winterberg)

We bereiken het hoogste punt van deze trektocht. De Langenberg is ruim 800 meter hoog en de klim naar de top is pittig. Het uitzicht is het beste vanaf de Clemensberg, die we niet veel later aandoen. Daarna de afdaling richting Winterberg. 

Dag 4 (Winterberg-Jagdhaus)

 

Vandaag de langste dag in afstand: 29 kilometers maar liefst. De reis voert ons langs de bekende Kahler Aste en de beroemde hangbrug van de Rothaarsteig. Wederom richting de camping, ditmaal in Jagdhaus. 

Dag 5 (Jagdhaus-Lutzel)

Een afwisselend landschap vandaag: bossen wisselen zich af met grote heidevelden. Natuurlijk ook even het panorama meepakken op de Rhein-Weser-Toren.

Dag 6 (Lutzel-Haincher Hohe-Dillenburg)

De laatste etappe. Na vandaag hebben we 150 kilometer in de benen. 's Avonds gezellige afsluiter van de week. De route volgt grotendeels de historische 'ijzerwaren'-weg, lang geleden een handelsroute tussen de grote steden.  

 

Dag 7 (Terug naar huis) 

Terug naar Brilon om van daaruit naar huis terug te keren. 

Meertje
Meertje

In de prachtige regio Sauerland

Vuurtje
Vuurtje

's Avonds lekker relaxen op de camping

Prachtige bossen
Prachtige bossen

En daar lopen wij middenin

Meertje
Meertje

In de prachtige regio Sauerland

1/8
Voor de sportieve wandelaar

Dagelijks 25 kilometer door heuvelachtig gebied is geen peuleschilletje. Deze reis is dan ook uitermate geschikt voor de geoefende wandelaar, die zijn er hand er niet voor omdraait om dagelijks tussen de zeven en acht uur in de weer te zijn. Daarnaast vind je het ook leuk om te kamperen. 

Faciliteiten

 

  • Dagelijks plek op de camping, met douchefaciliteiten 

  • Ontbijt, lunch en avondeten (incl. koffie en thee) zijn inbegrepen. Elke ochtend ontbijten we samen. Dan kunnen mensen ook hun lunchpakket samenstellen. 's Avonds koken en eten we weer gezamenlijk

  • Dagelijks vervoer van je spullen

  • Vervoer terug naar Brilon

  • Je neemt eigen tent en slaapspullen mee. Wij zorgen voor een gezellige plek waar we samen kunnen koken en eten

sauerland, wandelen, groepsreis
sauerland, wandelen, groepsreis
sauerland, wandelen, groepsreis

04-04-2021 t/m 10-04-2021    

Momo Trekking Basecamp Sauerland

€529 p.p.   BOEK NU

11-04-2021 t/m 17-04-2021    

Momo Trekking Basecamp Sauerland
€529 p.p.  
BOEK NU

18-04-2021 t/m 24-04-2021  

Momo Trekking Basecamp Sauerland
€529 p.p.  
BOEK NU

Neem een optie

Omdat in coronatijden veel onzeker is, bieden we jou de mogelijkheid om een optie te nemen op één van onze reizen. Pas als zeker is dat deze reis doorgaat, beslis jij of je definitief meegaat. 

Data Basecamp
sto garant.png
Deze reis valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
Ook iets voor jou?
DSC_0171.jpg
Ook iets voor jou?
manaslu, circuit, larke la
Ook iets voor jou?
island peak, nepal