top of page

Basecamp Aosta 

iStock-1305124751.jpg

In het basiskamp van Momo Trekking komen bergwandelaars samen om lekker te bewegen en ontspannen in de bergen van Italië. Vanaf een camping in de Aosta-vallei ondernemen gasten samen de mooiste dagtochten in de nabijheid van de Mont Blanc, Matterhorn en Gran Paradiso. Voor ervaren wandelaars, maar ook mensen die kennis willen maken met bergwandelen. Kortom, een sportieve wandelweek.

Ontspannen en bewegen in de Alpen

png-hiking-outdoor-hiking-silhouette-png

Basecamp Aosta

logo%20Momo%20Trekking_edited.png

Samen bewegen en ontspannen in de bergen

schoen.png

Zwaarte: voor iedereen

taal.png

Nederlandstalige begeleiding 

kalender.png

Duur: 7 dagen

Start:


 

logo Momo Trekking basecamp.png
Basiskamp voor hikers

In het basecamp van Momo Trekking komen mensen samen die van een actieve vakantie in de bergen houden. Vanaf onze camping in Aosta maken gasten samen mooie dagtochten. Dus overdag lekker actief in de bergen en 's avonds samen ontspannen. 

Programma Basecamp Aosta

Dag 1 Aankomst in Aosta-vallei

Gasten arriveren vanuit Nederland en België op de camping in de Aosta-vallei. We hebben een plekje voor jouw tent(je) gereserveerd. 's Avonds kennismaking met de andere gasten tijdens het avondeten. 

Dag 2 Punta Leysser

Vandaag hiken we naar een heus topje: Punta Leysser op 2500 meter. Van hieruit uitzicht op Monte Rosa, Mont Blanc, Gran Paradiso en Grand Combin.  

Dag 3 Gran Paradiso

Gran Paradiso is de hoogste Italiaanse berg die geheel binnen de eigen landgrenzen ligt. In de schaduw van deze reus klimmen we naar een berghut, wandelen vervolgens via een indrukwekkend pad naar een andere hut en dalen weer af. 

Dag 4 Vrije invulling

Deze dag is bedoeld om de beentjes wat rust te geven. We kunnen de Aosta-vallei verkennen en een mooi bergmeer of terras opzoeken. En met de echte liefhebber gaan we ook vandaag gewoon hiken!

Dag 5 Courmayeur-Mont Blanc

 Dit stadje ligt aan de Italiaanse kant van de Mont Blanc. In de schaduw van de hoogste berg van Europa maken we een prachtige tocht richting de grens met Zwitserland.  

Dag 6 Cogne

We hiken vanuit Cogne naar de Vittorio Sella Refugio. Na de lunch pakken we een smal en luchtig paadje terug. 's Avonds gaan we gezellig uit eten.

Dag 7 (Terug naar huis) 

De week zit erop en mensen keren terug naar huis of zetten hun vakantie elders voort. 

Voor ieder wat wils

In ons basecamp verzamelen zich mensen met liefde voor de bergen. Het accent ligt op hiken. Het bovengenoemde dag-tot-dag-schema is een mooie leidraad voor onze gasten, maar niet in beton gegoten. Samen kan besloten worden tot andere mooie tochten. De Nederlandse begeleider is zeer bekend in het gebied en helpt jullie mooi dagtochten te plannen en gaat in de meeste gevallen zelf ook mee op die tochten. Hij zal op basis van jullie ervaring en wensen zorgen dat jij een fijne, actieve vakantie krijgt.

Faciliteiten

 

  • Een plek op een fijne camping in Italië.

  • Ontbijt, lunch en avondeten (incl. koffie en thee) zijn inbegrepen. Elke ochtend ontbijten we samen. Dan kunnen mensen ook hun lunchpakket samenstellen. 's Avonds koken en eten we weer gezamenlijk. 

  • Het basecamp wordt gerund door een Nederlandse begeleider. Die is bekend met het gebied en een ervaren wandelaar, alpinist, trailrunner en fietser. Hij fungeert niet als gids, maar is wel bij veel van de dagtochten aanwezig.

  • Niet inbegrepen: uit eten laatste avond. 

chamonix, basecamp, momo trekking,
momo trekking, chamonix, basecamp, wandelen
wandelen, frankrijk, chamonix, basecamp, groepsreis
Data Basecamp
sto garant.png
Deze reis valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
Ook iets voor jou?
gurgl_hochtour_09_17.jpg
Ook iets voor jou?
DSC_0171.jpg
Ook iets voor jou?
ROY_0232-bewerkt.jpg
bottom of page