top of page
973096-huge.jpg

Klimreizen

Voor (beginnende) alpinisten heeft Momo Trekking een aantal bergen in haar programma. Check hieronder de lijst. 

mera peak 1.jpg

Mera Peak (6469 meter)

De majestueuze Mera Peak is een gewild doel voor de (beginnende) alpinist. De klim naar de top van ruim 6400 meter is niet technisch, maar wel wonderschoon. Op het hoogste punt word je beloond met uitzichten op de hoogste bergen van de wereld, zoals Everest, Lhotse, Kanchenjunga en Makalu. LEES VERDER

island.jpg

Island Peak (6150 meter)

Deze berg van bijna 6200 meter is een mooie kans om je eerste 6000'er in je zak te steken. De reis begint met een trip naar Everest Basiskamp om te wennen aan de hoogte. Daarna steken we de Kongma-pas over om in het basecamp van Island Peak te komen, om van daaruit naar de top te klimmen naar de 'kleine buurjongen' van Mount Everest. Van hieruit is het zicht op Lhotse en Everest niet te overtreffen. Een mooie Himalaya-berg voor de enthousiaste alpinist.

LEES VERDER

maart, april, mei, oktober, november

alpinisme, nepal, zwaar 

DSC00225.JPG

De expeditie naar Lenin Peak is een mooie kans om kennis te maken met het echte hooggebergte. De ruim 7000 meter hoge berg ligt op de grens van Kirgizië en Tadzjikistan in het Pamir-gebergte, de westelijke uitlopers van de Himalaya. Wij beklimmen de berg vanuit Kirgistan. Hoewel de berg door alpinisten vaak als één van de makkelijkste 7000’ers wordt genoemd, mag je deze reus niet onderschatten. De extreme hoogte en de lange topdag over de westgraat maken de klim een flinke uitdaging. Het uitzicht vanaf de graat daarentegen, is om je vingers bij af te likken. 

LEES VERDER

Lenin Peak (7134 meter)

alpinisme, Kirgizie, zeer zwaar 

juli, augustus

DSC00673.JPG

We hebben een aantal mooie 6000'ers in ons programma. Die kunnen zowel in combinatie met een trekking worden gedaan, maar kunnen ook geboekt worden als klimreis op maat. In ons pakket: Island Peak, Lobuche, Mera Peak, Chulu, Pisang en meer. 

LEES VERDER

Beklim een 6000'er

maart, april, mei, oktober, november

alpinisme, Nepal, zwaar 

bottom of page