Basecamp Chamonix 

IMG-20200820-WA0008.jpg

In het basiskamp van Momo Trekking komen bergsportliefhebbers samen om lekker te bewegen en ontspannen in de bergen van Frankrijk. Vanaf onze camping in Chamonix ondernemen gasten samen de mooiste dagtochten. Voor ervaren wandelaars, maar ook mensen die kennis willen maken met bergwandelen. Kortom, een sportieve wandelweek in Frankrijk.

Ontspannen en bewegen in de Alpen

png-hiking-outdoor-hiking-silhouette-png

Basecamp Chamonix

logo%20Momo%20Trekking_edited.png

Samen bewegen en ontspannen in de bergen

schoen.png

Zwaarte: voor iedereen

taal.png

Nederlandstalige begeleiding 

kalender.png

Duur: 7 dagen

Startdata:
24 juli
31 juli

 


€539 p.p.

logo Momo Trekking basecamp.png
Basiskamp voor bergsportliefhebbers

In het basecamp van Momo Trekking komen mensen samen die van een actieve vakantie in de bergen houden. Vanaf onze camping in Chamonix maken gasten samen mooie dagtochten. Dus overdag lekker actief in de bergen en 's avonds samen ontspannen. 

Programma Chamonix Basecamp

Dag 1 Aankomst in Chamonix

Gasten arriveren vanuit Nederland en België op de camping in Chamonix. We hebben een plekje voor jouw tent(je) gereserveerd. 's Avonds kennismaking met de andere gasten tijdens het avondeten. 

Dag 2 Thema: Bergmeer

In overleg is alles mogelijk, maar een mooie tocht om de week mee te beginnen is Lac Blanc. Aan de ene kant van de vallei ligt het Mont Blanc-massief, aan de andere kant is er voor wandelaars en trailrunners de dagtocht naar Lac Blanc, het schitterende bergmeer op 2300 meter. De uitzichten op de Mont Blanc zijn hier onovertroffen. 

Dag 3 Thema: Gletsjerbezoek

Vanaf Le Tour volgt de tocht omhoog naar de Tour-gletsjer. Voor de wandelaars is een lunch mogelijk in de berghut naast de gletsjer, liefhebbers kunnen nog een mooie tocht over de gletsjer maken. 

Dag 4 Thema: Chamonix

 

Wie in Chamonix kampeert ontkomt er niet aan om de Mont Blanc eens van dichtbij te bekijken. Met de kabelbaan naar Aiguille du Midi word je midden in het hooggebergte afgezet. Daar een fantastisch panorama op de hoogste berg van de Alpen. Ook de rest van de Chamonix-vallei biedt veel bezienswaardigheden, terrasjes en leuke daguitjes. 

Dag 5 Thema: Italië

Vanaf Chamonix rijd je via de Mont Blanc-tunnel in een klein uurtje naar de Aosta-vallei, waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen en klimmen in de schaduw van Gran Paradiso, de hoogste berg van Italië. 

Dag 6 Thema: Arendsnest

Vanaf het plaatsje Bionassay loop je in een paar uurtjes omhoog naar het Nid d'Aigle, het Arendsnest. Hier bevind je je pal naast de indrukwekkende Bionassay-gletsjer en letterlijk aan de voet van Mont Blanc. Een flinke klim. 's Avonds verzamelen we ons weer op het basecamp om de week gezellig af te sluiten.

Dag 7 (Terug naar huis) 

De week zit erop en mensen keren terug naar huis of zetten hun vakantie elders voort. 

Imposante natuur
Imposante natuur

Wow!

press to zoom
Veel fauna
Veel fauna

Kom je gewoon tegen op het pad

press to zoom
We komen er vlakbij
We komen er vlakbij

Spelen nabij de gletsjer

press to zoom
Imposante natuur
Imposante natuur

Wow!

press to zoom
1/8
Voor ieder wat wils

In ons basecamp verzamelen zich mensen met liefde voor de bergen. Het accent ligt op wandelen, maar ook voor alpinisten, trailrunners en fietsers is het leuk om aan te sluiten. Het bovengenoemde dag-tot-dag-schema is een mooie leidraad voor onze gasten, maar niet in beton gegoten. Samen kan besloten worden tot andere mooie tochten. De Nederlandse begeleider is zeer bekend in het gebied en helpt jullie mooi dagtochten te plannen en gaat in de meeste gevallen zelf ook mee op die tochten. Hij zal op basis van jullie ervaring en wensen zorgen dat jij een fijne, actieve vakantie krijgt.

Faciliteiten

 

  • Een plek op een fijne camping in Oostenrijk of Frankrijk met verzorgde toiletfaciliteiten. 

  • Ontbijt, lunch en avondeten (incl. koffie en thee) zijn inbegrepen. Elke ochtend ontbijten we samen. Dan kunnen mensen ook hun lunchpakket samenstellen. 's Avonds koken en eten we weer gezamenlijk. 

  • Het basecamp wordt gerund door een Nederlandse begeleider. Die is bekend met het gebied en een ervaren wandelaar, alpinist, trailrunner en fietser. Hij fungeert niet als gids, maar is wel bij veel van de dagtochten aanwezig.

  • Barbecuefeestje ter afsluiting

chamonix, basecamp, momo trekking,
momo trekking, chamonix, basecamp, wandelen
wandelen, frankrijk, chamonix, basecamp, groepsreis

24-07-2022 t/m 30-07-2022  

Basecamp Chamonix

€539 p.p.  

Nog 10 van de 10 plekken beschikbaar

BOEK NU

31-07-2022 t/m 06-08-2022   

Basecamp Chamonix
€539 p.p.   

Nog 10 van de 10 plekken beschikbaar

BOEK NU

Data Basecamp
sto garant.png
Deze reis valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
Ook iets voor jou?
gurgl_hochtour_09_17.jpg
Ook iets voor jou?
shutterstock_746357311.jpg
Ook iets voor jou?
ROY_0232-bewerkt.jpg