top of page

Wandelen in de schaduw van de Mont Blanc - Chamonix Vallei Basecamp

DSC_0171.jpg

In het basiskamp van Momo Trekking komen bergsportliefhebbers samen om lekker te bewegen en ontspannen in de bergen van Frankrijk. Vanaf ons vakantiehuis in de Chamonix-vallei ondernemen gasten samen de mooiste dagtochten. Voor ervaren wandelaars, maar ook mensen die kennis willen maken met bergwandelen. Kortom, een sportieve wandelweek in Frankrijk.

Ontspannen en bewegen in de Alpen

png-hiking-outdoor-hiking-silhouette-png

Basecamp Chamonix Valley

logo%20Momo%20Trekking_edited.png

Samen bewegen en ontspannen in de bergen

schoen.png

Zwaarte: voor iedereen met een goede conditie

taal.png

Nederlandstalige begeleiding 

kalender.png

Duur: 7 dagen

28 juli t/m 3 augustus


€899 p.p.

logo Momo Trekking basecamp.png
Wandelweek rondom de Mont Blanc

In het basecamp van Momo Trekking komen mensen samen die van een actieve vakantie in de bergen houden. Dus overdag lekker actief in de bergen en 's avonds samen ontspannen. 

Programma Chamonix Basecamp

Dag 1 Aankomst in Chamonix-vallei

Gasten arriveren vanuit Nederland en België in het basecamp, een vakantiehuis in de Chamonix-vallei.'s Avonds kennismaking met de andere gasten tijdens het avondeten. 

Dag 2 Bergmeer

Vandaag lopen we naar één van de mooie bergmeren aan de voet van de Mont Blanc. De plek biedt een prachtig uitzicht op de hoogste berg van Europa. De wandeling zelf is pittig, maar onovertroffen.

Dag 3 Gletsjer

Het Mont Blanc-massief kent vele gletsjers. Vandaag gaan we er eentje van dichtbij bekijken. Uiteraard moeten we er wel een sportieve hike voor maken om zo dichtbij te kunnen komen. 

Dag 4 Chamonix Vallei

 

In de ochtend maken we een korte hike. De middag staat in het teken van het ontdekken van de Chamonix-vallei. We kunnen ervoor kiezen om een terrasje te pakken, te gaan raften, te fietsen of gewoon lekker rondhangen in Chamonix zelf om daar de bergsportcultuur op te snuiven.

Dag 5 Italië

Vanaf Chamonix rijd je via de Mont Blanc-tunnel naar Italië. Daar maken we een panorama-hike langs de Italiaanse kant van de Mont Blanc of de Gran Paradiso in de Aosta-vallei.

Dag 6 Arendsnest

Vanaf het plaatsje Bionassay loop je in een paar uurtjes omhoog naar het Nid d'Aigle, het Arendsnest. Hier bevind je je pal naast de indrukwekkende Bionassay-gletsjer en letterlijk aan de voet van Mont Blanc. Een flinke klim. 's Avonds sluiten we de week af in Chamonix waar we gezellig uit eten gaan.

Dag 7 (Terug naar huis) 

De week zit erop en mensen keren terug naar huis of zetten hun vakantie elders voort. 

Voor ieder wat wils

In ons basecamp verzamelen zich mensen met liefde voor de bergen. Het bovengenoemde dag-tot-dag-schema is een mooie leidraad voor onze gasten, maar niet in beton gegoten. Samen kan besloten worden tot andere mooie tochten. De Nederlandse begeleider is zeer bekend in het gebied en helpt jullie mooi dagtochten te plannen en gaat in de meeste gevallen zelf ook mee op die tochten. Hij zal op basis van jullie ervaring en wensen zorgen dat jij een fijne, actieve vakantie krijgt.

Faciliteiten

 

  • Een fijne slaapplek in het Momo Trekking Basecamp. Je slaapt op een 2- of vierpersoonskamer.  

  • Ontbijt, lunch en avondeten (incl. koffie en thee) zijn inbegrepen. Elke ochtend ontbijten we samen. Dan kunnen mensen ook hun lunchpakket samenstellen. 's Avonds koken en eten we weer gezamenlijk. 

  • Het basecamp wordt gerund door een Nederlandse begeleider. Die is bekend met het gebied en een ervaren wandelaar. 

  • Niet inbegrepen: kosten voor skilift (optioneel), benzinegeld & tol Mont Blanc-tunnel (voor uitstapje Italië) en diner laatste avond. 

chamonix, basecamp, momo trekking,
momo trekking, chamonix, basecamp, wandelen
wandelen, frankrijk, chamonix, basecamp, groepsreis

28-07-2024 t/m 03-08-2024

Chamonix Valley Basecamp

€899 p.p.

BOEK UW REIS

Data Basecamp
sto garant.png
Deze reis valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
Ook iets voor jou?
P7230920.jpg
Ook iets voor jou?
courmayeur.jpg
Ook iets voor jou?
ROY_0232-bewerkt.jpg
bottom of page