top of page

Basecamp Oetztal
 

P7200416.jpg

In het basecamp van Momo Trekking komen bergsportliefhebbers samen om lekker te bewegen en ontspannen in de bergen van Oostenrijk. Vanaf ons vakantiehuis in het Oetztal ondernemen gasten samen de mooiste dagtochten. Een sportieve groepsreis voor ervaren wandelaars, maar ook mensen die kennis willen maken met bergwandelen. 

Ontspannen en bewegen in de Alpen

png-hiking-outdoor-hiking-silhouette-png

Oetztal Basecamp

logo%20Momo%20Trekking_edited.png

Samen bewegen en ontspannen in de bergen

schoen.png

Zwaarte: voor iedereen

taal.png

Nederlandstalige begeleiding 

kalender.png

Duur: 7 dagen

Start:
€799 p.p.

logo Momo Trekking basecamp.png
Basiskamp voor bergwandelaars

Programma Oetztal Basecamp

Dag 1 Aankomst in het Oetztal

Gasten arriveren vanuit Nederland en België in ons vakantiehuis en basecamp in het Oetztal. 's Avonds kennismaking met de andere gasten tijdens het avondeten. 

Dag 2 Panoramaweg

We pakken de bus die ons naar de Tiefenbach-gletsjer brengt en van daaruit lopen we de Panoramaweg naar Vent. 

Dag 3 Breslauer Hut

Een stevige hike naar de Breslauer-hut vanuit Vent. Een mooie klim leidt naar deze berghut met uitzicht op de hoogste berg van Tirol, de Wildspitze (3700 meter). Voor wie dan nog niet moe is, kan de top van de Wildes Mannle aantikken. 

Dag 4 Chillen in het Oetztal

 

In de ochtend maken we een kleine wandeling om de benen te strekken. 's Middags nemen we de tijd om het Oetztal te verkennen. We pakken een terrasje of bij mooi weer zoeken we een verfrissend bergmeer op. 

Dag 5 Hoogmoed!

Vanuit Obergurgl wandelen we naar de Hohe Mut (hoogmoed). Na een kop koffie op het terras te hebben genuttigd, lopen we richting een aantal gletsjers en dalen via een andere vallei weer af.

Dag 6 Kreuzspitze

De Kreuzspitze is het hoogste punt dat wandelaars kunnen bereiken in de Oetztaler Alpen. Het uitzicht van 3400 meter is indrukwekkend, de tocht ernaartoe pittig. 

Dag 7 (Terug naar huis) 

De week zit erop en mensen keren terug naar huis of zetten hun vakantie elders voort. 

Voor ieder wat wils

In ons basecamp verzamelen zich mensen met liefde voor de bergen. Het accent ligt op hiken. Het bovengenoemde dag-tot-dag-schema is een mooie leidraad voor onze gasten, maar niet in beton gegoten. Samen kan besloten worden tot andere mooie tochten. De Nederlandse begeleider is zeer bekend in het gebied en helpt jullie mooi dagtochten te plannen en gaat in de meeste gevallen zelf ook mee op die tochten. Hij zal op basis van jullie ervaring en wensen zorgen dat jij een fijne, actieve vakantie krijgt.

Faciliteiten

 

  • Een fijne slaapplek in ons vakantiehuis in het Oetztal. Kamers worden gedeeld met 2 of 4 mensen.

  • Ontbijt, lunch en avondeten (incl. koffie en thee) zijn inbegrepen. Elke ochtend ontbijten we samen. Dan kunnen mensen ook hun lunchpakket samenstellen. 's Avonds koken en eten we weer gezamenlijk. 

  • Het basecamp wordt gerund door een Nederlandse begeleider. Die is bekend met het gebied en een ervaren wandelaar, alpinist, trailrunner en fietser. Hij fungeert niet als gids, maar is wel bij veel van de dagtochten aanwezig.

  • Niet inbegrepen: 1x busticket (€15) en laatste avond uit eten. 

gurgl_hochtour_09_17.jpg
shutterstock_616647113.jpg
gurgl_hochtour_20_17.jpg
Data Basecamp
sto garant.png
Deze reis valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant
Ook iets voor jou?
DSC_0171.jpg
Ook iets voor jou?
courmayeur.jpg
Ook iets voor jou?
island peak, nepal
bottom of page